• 15/03/16

Tuchtrecht: vanaf vandaag is de verkorte procedure van kracht

De eindfase van de competitie komt er weer aan. Teneinde een eerlijker verloop van de competitie te waarborgen geldt vanaf vandaag (15 maart 2016) tot aan het einde van het voetbalseizoen de verkorte procedure. Deze verkorte procedure is van toepassing op alle wedstrijden die vallen in de categorie A van zowel veldvoetbal als zaalvoetbal.

Korte termijnen

Indien er een incident heeft plaatsgevonden tijdens een wedstrijd dan dient dit gemeld te worden op het wedstrijdformulier. Om ervoor te zorgen dat de competitie zo min mogelijk wordt verstoord door een tuchtrechtelijke procedure, worden de termijnen vanaf vandaag verkort. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat alle rapporten en verklaringen binnen één werkdag na de wedstrijd op het bondsbureau of steunpunt aanwezig moeten zijn.  De tuchtcommissie van de KNVB zal zo snel mogelijk uitspraak doen. Als een vereniging een schikkingsvoorstel wordt aangeboden, geldt tijdens de verkorte procedure een verweertermijn van twee werkdagen. Voor het indienen van een beroepschrift bij de Commissie van Beroep geldt voor deze zaken een termijn van drie werkdagen.

Met De Voetbaladvocaat staat u sterker!

De Voetbaladvocaat kan u bijstaan bij een tuchtrechtelijke procedure. Wilt u meer weten over onze dienstverlening en of wij in uw geval wat kunnen betekenen? Bel vrijblijvend op naar 070 – 789 00 90 of stuur een mail naar info@vanderzwanadvocaten.nl.sport_groot_2 banner

Contact

Adelheidstraat 76

2595 EE Den Haag

Over ons

Voetbaladvocaat.nl is een initiatief van Van der Zwan Advocaten. Advocaat Richard van der Zwan is gespecialiseerd in sportrecht in het algemeen en voetbal in het bijzonder.